ظرفیتها و دستاوردهای استان البرز در دولت جاری بررسی و ارزیابی شد
به گزارش اختصاصی ایرانکانادا، در طی سفر اخیر پروفسور اکبر مأنوسی، رئیس شورای هماهنگی مسلمانان کانادا به استان البرز و دیدار با جمعی از مسئولان بلندپایه محلی و همچنین بازدید از برخی پروژههای عمرانی و آموزشی، ظرفیتها و دستاوردهای اخیر این استان در حوزههای مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
استان البرز به عنوان سی و یکمین استان ایران و با جمعیتی قریب به ۳میلیوننفر در مقام چهارمین استان پرجمعیت ایران قرار دارد. مساحت این استان حدود ۶۰۰۰ کیلومترمربع و به مرکزیت شهر کرج در دامنهی جنوبی البرز مرکزی واقع گردیده است. این استان نوپا علیرغم وسعت کم، به دلیل همجواری با استان تهران و داشتن شرایط آبوهوایی مساعد و همچنین سطح نسبی امکانات و زیرساختهای رفاهی، پذیرای جمعیت کثیری از اقوام مختلف از سراسر ایران است و به عنوان یکی از قطبهای صنعتی و خدماتی کشور و با داشتن جاذبههای تاریخی و طبیعی، از مقاصد محبوب گردشگری ایران محسوب میگردد.
در نخستین بخش این سفر، پروفسور مأنوسی طی نشستی با دکتر مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در دولت سیزدهم، ضمن آگاهی از برخی گزارشات و آمار درجریان آخرین تحولات و پیشرفتهای این استان قرار گرفت.
دکتر عبداللهی با تبیین اهداف و برنامههای توسعه اقتصادی دولت و ذکر دستاوردها و پتانسیلهای این استان و همچنین اشاره به میزان قابل توجه مبادلات اقتصادی، تولیدات صنعتی و محصولات کشاورزی و وجود برخی مزیتهای کلیدی و فرصتهایی همانند نیروی کار ماهر جوان و تحصیلکرده، منابع طبیعی و معادن غنی، وجود شهرکهای صنعتی متعدد با حضورصنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و نساجی و همچنین تعدد مراکز آموزشعالی و دانشگاههای معتبر در این استان، عنوان نمود که البرز در مسیر تبدیلشدن به یکی از استانهای پیشرفته و توسعه یافته ایران قرار دارد.
پروفسور مأنوسی نیز ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای قابلتوجه استان البرز با ارائه شرح مختصری از تجارب برخی استانهای کانادا در حوزه حکمرانی و مدیریتشهری، نسبت به لزوم استفاده و انتقال دانش و فناوری کانادا به عنوان یکی از پیشرفتهترین کشورهای صنعتی در حوزهها و صنایع مختلف همانند عمران، راهوشهرسازی، حملونقل و… تاکید نمود و در راستای تحقق این امر، ارتباط و تعامل مؤثر و مستمر با نخبگان و جامعه ایرانی مقیم کانادا را بسیار ضروری دانست و در ادامه نیز عنوان کرد که با برنامهریزی و سرمایهگذاری مناسب، میتوان مسیر بالفعل نمودن پتانسیلهای موجود برای ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و ارتقای سطح زندگی مردم استان البرز را تسهیل و تسریع نمود و جهت نیل به این منظور، توجه و بهرهگیری از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور در این برههی خاص بسیار مهم و کلیدی خواهد بود.
در ادامهی این سفر پروفسور مأنوسی ضمن بازدید از بزرگترین پروژه عمرانی این استان با مهندس ابوالفضل رحمانی، مدیر پروژه و عوامل فنی این طرح دیدار و گفتگو کرد و ضمن تجلیل از تلاش و همت مهندسان ایرانی که این پروژه عظیم را رقم زدهاند، پیشرفتهای فنیومهندسی قابل توجه کشور در حوزه راه و شهرسازی را نیز ستود.
این پروژه که به عنوان پیچیدهترین عملیات مهندسی کشور و مرتفعترین پل خاورمیانه نام برده میشود، در امتداد آزادراه همت و کنارگذر شمالی کرج در حال احداث است و پس بهرهبرداری موجب کاهش بیش از ۴۰درصد از ترافیک مواصلاتی استانهای تهران و البرز خواهد شد. بیشینه دهانهی این پل ۱۷۶ متر و بلندترین ارتفاع پایه ۱۳۶ متر و طول کل پل ۱۰۵۰ متر است و ارتفاع سازه فولادی آن از راس ۳۲ متر و عرض آن ۳۸ متر میباشد و به گفتهی مسئولان امر تا قبل از پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
سپس وی با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج طی نشستی با دکتر حسین کلانتری خلیلآباد رئیس این دانشگاه و همچنین ضمن دیدار با برخی اساتید و کادر آموزشی این واحد دانشگاهی، به بحث و تبادل نظر با ایشان پرداخت. در خلال این جلسه نیز دکتر کلانتری با بیان دستاوردهای علمی و پژوهشی این واحد آموزشعالی، عنوان نمود؛ این دانشگاه با بالغ بر ۱۵۰هزار نفر فارغالتحصیل و همچنین حدود ۳۰ هزار نفر دانشجو شاغل به تحصیل و ۴۰۰ عضو هیئت علمی تماموقت و ۶۰۰ مدرس و ۵۰۰ کارمند در جایگاه سومین واحد برتر دانشگاه آزاد اسلامی در کشور و همچنین ردهی ۴۳ کشوری در نظام رتبهبندی سایماگو قرار دارد. وی با اشاره به امکانات و فضاهای آموزشی کیفی و وجود مراکز پژوهشی و آزمایشگاههای تخصصی و بهرهگیری از استادان برتر کشوری، این دانشگاه را در موقعیت یکی از برترین واحدهای آموزشی کشور دانست. دکتر کلانتری در ادامه ضمن استقبال از حضور پروفسور مأنوسی در این دانشگاه، اظهار داشت که همکاری و تعامل سازنده با دانشگاههای خارجی همواره جزو برنامههای توسعه کیفی این واحد آموزشی بودهاست.
پروفسور مأنوسی نیز ضمن تقدیر از تلاشهای علمی صورت پذیرفته و نکوداشت کسب مرتبه علمی توسط این دانشگاه، بر ضرورت همکاریهای علمی و فناوری و تبادل فکری در سطوح بینالمللی تأکید نمود. وی با اشاره به نرخ بالای جمعیت جوانان این استان اظهار داشت که تطابق ظرفیتهای آموزشی با تخصصهای شغلی و نیاز بازار کار از طریق ایجاد رشتههای جدید و دورههای کاربردی مشترک باید در اولویت برنامههای مراکز آموزشعالی استان قرار گیرد. همچنین جهت تقویت وارتقای سطح علمی دانشگاههای کشور از لزوم حمایت از رویدادهای علمی بینالمللی، تبادل دانشجویان و دعوت از اساتید برجسته و همچنین تعامل و ارتباط مستمر با جامعه علمی و نخبگان ایرانی خارج از کشور بهویژه کانادا سخن گفت.
در ادامه وی پیوستن به جامعه علمی بینالمللی و تقویت بنیه علمی و فناوری کشور را جهت ایجاد فرصتهای رشد و نوآوری و همچنین شکوفایی و اعتلای ایران از ضرورتهای امروز جامعه دانست.
در پایان مقرر گردید جهت پیگیری تعاملات علمی و فناوری، دو طرف از طریق امضای تفاهمنامهای مشترک موضوعات مطروحه را در دستور کار اجرایی قرار دهند.
به نقل از بنیاد ایرانکانادا بازدید پروفسور اکبر مأنوسی از استان البرز در راستای سفرهای استانی وی به عنوان رئیس شورای هماهنگی مسلمانان کانادا که با هدف بهبود روابط دوجانبه و تاکید بر ایجاد ظرفیتهای مشترک و توسعه همکاریهای علمی، صنعتی و اقتصادی دو کشور ایران و کانادا برنامهریزی گردیده، صورت میپذیرد.